norrland

16.04.2015 kl. 23:54

 

jag tycker det är roligt att drygt halva sverige kallas för norrland.

norrland utgör nästan 60 % av sveriges areal.

- vad ska vi kalla allt det där landet norrut? ok. vi kallar det norrland!

 

Kommentarer (1)
Det är logiskt ur ”sörlänningarnas” perspektiv. Finland kallades till först Österland
Affe af Skrifwklaada17.04.15 kl. 18:35
that's my point! när det kommer till österbotten och västerbotten tycker jag inte det är något orimligt med det, eftersom bottenviken ligger i mitten. i övrigt har jag också hört sverige kallad österland från en norsk kompis då jag bodde där. jag tyckte det var fint. jag menar att ha hört i sverige att det landet också blev omtalad som "de tusen sjöars land".
17.04.15 23:28

här skriver jag om upplevelser och saker som engagerar mig. ett och annat statement kan också dyka upp - innan man vet ordet!

jag hoppas att få några konstruktiva kommentarer.