meghan markle

 

"– mitt råd er å lære seg at andres meninger ikke bestemmer din verdi. de vakreste tingene ved deg er ikke på utsiden, og du ble ikke født for å være vakker for andre, spesielt ikke menn."

danica marjanovic

 

«du må vite at du er nok. et mantra som har forankret seg så dypt inne i meg er at det ikke går en dag uten at jeg hører det kime i hodet. de 2 kiloene du gikk ned gjør deg ikke lykkeligere, mer sminke gjør deg ikke penere, at det nå ikoniske ordtaket fra jerry maquire – du gjør meg komplett –, stemmer ikke. du er komplett med eller uten en partner. du er nok akkurat slik du er».

meghan markle

 

 

Publicerad 19.05.2018 kl. 14:56

håp

 

et lite, falskt håp er også et håp.

 

Publicerad 18.05.2018 kl. 22:46

skam

 

"vi skammer oss mye i dette landet, og ikke minst gir vi hverandre mye skam. det bør derfor ikke komme som en overraskelse at tidenes mest populære og relevante dramaserie om generasjonen som vokser opp i dagens norge heter nettopp «skam».

"la oss bygge et samfunn som anerkjenner og inkluderer, framfor å ekskludere."

sturla haugsgjerd

Publicerad 17.05.2018 kl. 21:09

jomo

 

joy of missing out 

- gleden ved å gjøre ting alene.

være alene med en estetisk opplevelse, med tanker og følelser.

 

Publicerad 17.05.2018 kl. 18:26

redsel

 

redsel er bare et annet ord for å nøle.

 

Publicerad 13.05.2018 kl. 18:27

perfeksjonisme

 

"noen ser på perfeksjonisme som en dyd eller et prisverdig ideal. det mener jeg er en misforståelse. jeg oppfatter perfeksjonisme som frykt for å feile. perfeksjonisten innser ikke at livet er en prosess. hvis du skal vente med å si noe, skrive noe eller legge ut en podcast til den er perfekt, kommer du ingen vei."

episoden "indre uro og store spørsmål" fra podcasten "sinnsyn", webpsykologen

 

Publicerad 10.05.2018 kl. 17:02

bruce nauman

 

 

bruce nauman – ‘the true artist helps the world’ | tateshots

 

Publicerad 10.05.2018 kl. 15:23

berglings saga

 

jag är så trött på att man outsourcar de viktiga frågorna i livet till 'de psykisk sjuka', de som tar livet av sig, som inte orkar mer. och att de som klarar tränga bort dem liksom är normala. vad är då kvar av livet? ytlighet?

därför blev jag glad då jag hörde det här:

 

"han är inte ensam, tänkar jag, när jag läser om artisten tim berglings långa kamp för att orka leva. våndan som till slut blev honom övermäktig, och som gjorde att han gav upp. vi är många som är berörda av frågorna som han brottades med. frågan om tomhet, till exempel. känslan av tomhet och meningslöshet som varken frangång eller pengar kan råda bot på.

många unga människor befinner sig i samma känslomessiga läge som tim. och jag frågar mig om hans död kan hjälpa oss att våga tala mer öppet om det som är svårt. även om tim själv inte orkade, så hade han förstått vad som är viktigt säger vännerna i dag. han hade förstått att det inte är mer värd att tillfredsställa omvärlden än om att ta hand om sig själv. att vi måste våga stanna och möta våra rädslor, sluta tävla, och börja lyssna.

så djupa insikter gör det extra viktigt att inte bara sätta diagnosen 'psykisk ohälsa' på människor som brottas med livsproblem. jag tror vi behöver lyssna mycket mer inkännande, och fundera hur vi själva är berörda, och vad vi kan göra åt det."

 

lisbeth gustafsson, "vad är det som ger existensiell styrka?", "tankar för dagen", sveriges radio p1

 

Publicerad 09.05.2018 kl. 00:16

også

 

"også for sjelens natt står en dag for døren."

 

"om våren", karl ove knausgård, 2016

 

Publicerad 05.05.2018 kl. 16:09

ledarskap

 

"ledare är den som är beredd att betala det priset det innebär att ta människors frustration, oro, bekymmer och bära det utan att förtvivla. bära motstridiga viljor, bära andras vånda, och inte minst: bära troen på att det kommer att gå vägen. härbärgera det som just då inte kan lösas. I bibelen står det att det är gott för en ung människa att bära bördor. man kan fråga sig varför? svaret är enkelt: därför att det vidgar hjärtat. att frivilligt gå in under andras bördor baxar ut väggarna i ens inre härbärge. och ju flera människor man öppnar för, dessto fler ryms det. en besynnerlig matematik som bara den som försöker begriper."

"med ledarskap menar jag allt från familjen och ungarnas fotbollsklubb till ett mer formellt ledarskap i det samhället vi gemensamt bygger."

 

tomas sjödin, "tankar för dagen", sveriges radio p1

 

Publicerad 03.05.2018 kl. 00:01

å tro på godheten

 

"det å ha tilllit til mennesker betyr ikke at du er naiv - du har gjort et valg om å tro på godheten."

ragnhild slettner, "salongen", nrk p2

 

Publicerad 02.05.2018 kl. 20:20

kjeller

 

man kan kanskje si at jeg har vært en tur ned i kjelleren. det var ihvertfall ganske mørkt.

 

Publicerad 28.04.2018 kl. 19:07

bamseparkering

 

 

Publicerad 27.04.2018 kl. 21:07

studere

 

for meg har ordet evighetsstudent vært et positivt ladet ord. tenk å kunne studere og studere. 

 

Publicerad 26.04.2018 kl. 21:52

varsling

 

"FAKTA: ARBEIDSMILJØLOVEN - OM GJENGJELDELSE

Lov: Kapittel 2 i arbeidsmiljøloven tar for seg hvordan varsling skal behandles. Her heter det blant annet:

Forbudt: «Gjengjeldelse mot arbeidstaker som varsler i samsvar med §2 A-1 er forbudt. Overfor innleid arbeidstaker gjelder forbudet både for arbeidsgiver og innleier. Dersom arbeidstaker fremlegger opplysninger som gir grunn til å tro at det har funnet sted gjengjeldelse i strid med første eller andre punktum, skal det legges til grunn at slik gjengjeldelse har funnet sted hvis ikke arbeidsgiveren eller innleieren sannsynliggjør noe annet.»

Oppreisning: «Den som er blitt utsatt for gjengjeldelse i strid med første eller andre ledd, kan kreve oppreisning uten hensyn til skyld hos arbeidsgiver eller innleier. Oppreisningen fastsettes til det beløp som retten finner rimelig under hensyn til partenes forhold og omstendighetene for øvrig. Erstatning for økonomisk tap kan kreves etter alminnelige regler.»

stavanger aftenblad, 26.04.18

 

Publicerad 26.04.2018 kl. 16:03

här skriver jag om upplevelser och saker som engagerar mig. ett och annat statement kan också dyka upp - innan man vet ordet!

jag hoppas att få några konstruktiva kommentarer.