en parallell

 

kris jenner, momager (mor/ manager) til kardashian- og jenner-jentene, er det kvinnelige svaret på joseph jackson, far/ manager til michael jackson og jackson five/ the jacksons.

 

igår kl. 23:46

o lykke

 

bare tenk glade tanker.

alt er kjekt. hele tiden.

 

 

igår kl. 13:19

spørsmål

 

er jeg ulykkelig?

nei.

savner jeg noe?

ja.

 

18.07.2018 kl. 23:48

tetid

 

jeg har trukket for lenge og blitt litt bitter.

 

(inspirasjon: nathan hill)

 

15.07.2018 kl. 14:44

sabbat

 

jeg holder sabbaten hellig og tar fri fra "the kardashians".

 

14.07.2018 kl. 10:55

svenska namn

 

det är ofta stor skillnad mellan namn i norge och sverige. är en uppvuxen i norge kan svenska namn låta konstiga och ovanliga. namnkulturen i de två grannländerna är ganska olika.

en morgon medan jag bodde i sverige vaknade jag då klockradion slogs på. jag var fortfarande i sömnens rus och skrattade högt över namnen jag hörde på ekot: urban och granit! jag tänkte samla motsvarande namn här när de dyker upp. eftersom jag lyssnar på svenska podcaster och ljudböcker kan jag upptäcka nya namn även om jag numera inte bor i ett svenskspråkigt område. (bortsätt från en och annan svensk som bor i norge, då).

namnen är en blandning av för- och efternamn. för allt jag vet kan några av namnen också vara förkortningar eller smeknamn.

 

urban

munter

modig

tapper

ledig

bratt

granit

glans

vrede

kakan

svante

mange

täppas

natt och dag

 

det jag bland annat undrar mig över är att några av efternamnen innehåller adjektiv! i norge är de flesta efternamnen antingen ett -sen-namn. det motsvarar t.ex. pärsson, och betyder pärs son. eller så är det namn från en plats, ofta en bondgård. de namnen innehåller då ofta ord som beskriver hur naturen är där (fars)släkten ursprungligen bodde.

jag skulle gärna ha vetat mer om svensk namnkultur, och bakgrunden för att sådana namn har uppstått. det är som när jag har undrat över något svenskt ord. så har jag frågat de jag har pratat med: varför heter det så här?! och hur skulle de kunde svara på det. som om alla var vandrande etymologiska ordböcker (om ordens ursprung). men om jag har förstått vad orden betyder, åtminstone, har jag vant mig vid dem, och börjat använda dem själv. då låter de inte så knäppa som när jag har hört dem tidigare. för det är faktiskt inte alla ord vi norskar förstår omedelbart, även om man är en person som förstår mycket svenska. de är kanske inte helt obegripliga, men låter bara lite märkliga och ologiska.

 

13.07.2018 kl. 18:17

change

 

"the first step to recovery, the first step to being a better person or a better country is to be able to just stand up and honestly say who and what you are."

michael moore 

 

12.07.2018 kl. 23:18

panikkanfall

 

"ikke be en som har panikkanfall om å roe seg ned!"

kris jenner, "the kardashians" 

 

11.07.2018 kl. 22:04

ale-hop

 

on the side here it says "ad-free blog" and "art not ads". when i now post a link to a shop, i don't get a penny, nickle - or bit-coin for that matter. just to make it clear, since many bloggers are payed for writing about commercial products. it is simply for inspiration. i like design, colours and things that are creative.

ale-hop is a shop i visited in albir, north-costa blanca in spain this spring. it was a large shop by the beach. surprisingly big for that little place. i was not in a shopping mood, so i did not buy more than a package of decor tapes. it is now lying on my kitchen table, and i am happy for it.

https://www.ale-hop.net/tunel-ht-5-50/

06.07.2018 kl. 20:12

please (do not) interrupt

 

når jeg ikke vil bli forstyrret er det ikke en jævel som tar kontakt.

 

06.07.2018 kl. 01:06

audrey 3

 

 

05.07.2018 kl. 15:35

jo, jo

 

ingenting føles helt greit.

og noe er fantastisk.

 

04.07.2018 kl. 18:54

juliforvirring

 

jeg vet ikke alltid hvor jeg er og hvor jeg skal.

 

04.07.2018 kl. 18:53

klingende etternavn

 

veterinæren til katten min heter ørn. og i dag er det en artikkel i vg om dyr i varmen. daglig leder ved mosengs dyreklinikk i oslo, anja hestenes uttaler seg. 

 

04.07.2018 kl. 16:11

audrey 2

 

"if you ever need a helping hand, you'll find one at the end of each of your arms."

audrey hepburn

 

03.07.2018 kl. 22:07

här skriver jag om upplevelser och saker som engagerar mig. ett och annat statement kan också dyka upp - innan man vet ordet!

jag hoppas att få några konstruktiva kommentarer.